INMAKENENZO(H)eerlijke huisgemaakte producten van eigen tuin en boomgaard
 

Wij verwerken ons eigen fruit en groente.

Hieronder staat een opsomming wat voor fruit en groente wij hebben en wat wij er zoal van maken..


AppelbomenNotarisappel, Groninger Kroon, Elstar, Lombarts Calville, Schone van Boskoop, Gravensteiner, Zoete Kroon en Jonagold.                                                       Hiervan maken wij onder andere; jam, appelmoes, appelcompote, appeltaartvulling en persen wij ons eigen appelsap

Perenbomen; Gieserwildeman (stoofpeer), Conference en Doyenne du Comice (handperen)                                                                                                    Hiervan maken wij onder andere; stoofperen, caramelperen, diverse jams.

Pruimenbomen; Opal en twee Reine Claudes                                                                                                                                                              Hiervan maken wij onder andere; diverse jams, pruimen op eigen sap en persen wij ons eigen pruimensap.

Verder hebben wij een aantal rode bessenstruiken, van de rode bes maken wij jam en sap om krentjebrij mee te maken.                                                                       Ook hebben wij jostabessen, kruisbessen, aardbeien en frambozen waar wij diverse jams van maken.

In onze groentetuin verbouwen wij; diverse soorten bonen, onder andere stokbonen, snijbonen, witte bonen, bruine bonen                                                             Hiervan maken wij onder andere; zoute snijbonen, witte bonen in tomatensaus, bruine bonensoep...

Wij verbouwen onder andere ook; rode bieten, wortels, pastinaak, venkel, prei, bleekselderij, koolrabi, raapsteeltjes..                                                                          Hiervan maken wij onder andere onze groentebouillonpasta. Dit maken wij van onze verse groente die wij fijn malen en inleggen in keltisch zeezout.

Van onze eigen verbouwde courgettes, komkommers, snackers en augurken maken wij diverse zoetzuren

Ook verbouwen wij onze eigen tomaten. Deze koken en pureren wij eerst en wecken ze dan in potten. Zo is het goed houdbaar en kunnen wij het gebruiken wanneer het ons uitkomt en nodig zijn. We maken hier tomatensoep en tomaten-groentesoep van en ook gebruiken we de tomaat voor de witte bonen in tomatensaus.

Onze rode rabarber verwerken wij tot compote, jams en siroop. Ook maken wij siroop van onder andere vlierbloesem, munt en citroenmelisse...

Wij verkopen de eieren van onze kippen bij de winkel. Zij zijn van het ras Sussex. Een mooie grote witte kip. Je ziet ze wel bij ons in de boomgaard of aan de waterkant. Wanneer wij een overschot aan eieren hebben leg ik deze in het zoetzuur of maak ik er advocaat van. Elk jaar laten wij een paar oudere kippen slachten. Hier maken wij dan heerlijke kippensoep van.

Dit is wat wij ongeveer allemaal doen. Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom in het winkeltje aan de Teenstraweg 1A te Lauwerzijl, open op vrijdagmiddag en zondagmiddag     van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ook zijn wij te vinden op diverse streek(producten)markten. Voor overzicht hiervan zie bij markten.