Zuurkooltaart (4 personen)

 

 Benodigdheden:

   -        5 plakjes hartig taartdeeg (diepvries, 10 plakjes in doosje)

   -        bloem (om deeg uit te rollen)

   -        baconnreepjes (pakje) 

   -        ananas in stukjes (vers of uit blik)

   -        bananen in stukjes

    -       een zakje Alma’s zuurkool (500 gram)

   -        4 scharreleieren

   -        125 ml crème freche

   -        geraspte kaas

   -        peper en zout

   -        bakpapier

   -        springvorm  (Ǿ ± 24 cm)

 

Bereiding:

Laat de 5 plakjes hartige taartdeeg ontdooien en leg deze op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap (Ǿ ± 30 cm). Bekleed een met bakpapier beklede springvorm met het deeg.

In een vergiet de zuurkool laten uitlekken (zoveel mogelijk vocht eruit knijpen) De stukjes ananas, banaan en de baconreepjes erbij voegen. Dit door elkaar mengen en verdelen over de taartbodem.

Klop de eieren met de crème freche en peper en zout naar smaak los en schenk het mengsel in de taartvorm. Strooi de kaas erover en bak de taart  in een voorverwarmde oven (220 ºC) in 45 minuten bruin en gaar.

 


 

 *******************************************************************

 

Makkelijke pasta (2 personen)

 

Ingrediënten:

250 gram Farfalle (vlinderpasta) of andere pasta

1 kipfilet

1 ui

knoflookpeper

philadelphia naturel (light)

melk


Bereiding:

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak deze aan. Maak de ui schoon en snijd deze in tweeën en snijd niet te dikke halve ringen, snijd deze nogmaals in tweeën.  Doe de ui bij de kipfilet. Laat dit even smoren. Doe er een eetlepel knoflookpeper bij en laat het verder garen. Wanneer de kip en uien gaar zijn, een half bakje Philadelphia toevoegen, verdunnen met de melk. Even laten sudderen en klaar. 

 

 

********************************************************************

 

 

 Courgettesoep

 

Ingrediënten:

2 kleine of 1 grote courgette

2 grote uien

250 gram magere (gerookte) spekreepjes

1/2 liter melk

kippenbouillontabletten

2 theelepels tijm

2 dl. room culinair (of een flinke scheut koffiemelk)

zout en peper

peterselie voor garnering

 

Bereiding:

Was de courgette, verwijder de zaadlijst en snijdt deze in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit in een grote koekenpan wat olijfolie of boter en bak de spekreepjes zacht krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak in het achtergebleven vet de courgette met de ui zachtjes in ca, 5 minuten.

Doe alles in een soeppan en schenk de melk erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg de tijm toe. Breng de soep zachtjes aan de kook en laat hem zachtjes ca. 15 minuten doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room culinair (of een flinke scheut koffiemelk) erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper en de spekjes. Garneer eventueel met peterselie.

 

 

********************************************************************

Alma's chutney's en inmaak | almadassen@gmail.com